Over mij – Sharon Kuipers

Mijn naam is Sharon Kuipers, 35 winters jong en ik woon samen met mijn man Justin en hond Luna in Epse (gemeente Lochem.

Sinds 2015 ben ik gediplomeerd Kynologisch Instructeur (hondentrainer). Mijn opleiding heb ik gedaan bij Dogvision.

In 2016 verhuisden Justin, Luna en ik van Haarlem naar Lochem en omdat we in afwachting waren van ons nieuwbouwhuis én ik ook mijn andere bedrijf ben gestart, ben ik even gestopt met de trainingen. Nu ik mijn draai een beetje heb gevonden hier in onze nieuwe omgeving, begint het toch weer te kriebelen.

Hondenschool Snoepie in Lochem

Vanaf nu geef ik alleen nog privélessen. Ik ben ervan overtuigd dat het voor een hond prettiger is om 1-op-1 les te krijgen, dan met een hele groep tegelijk. En zelf vind ik het ook leuker om al mijn aandacht op 1 combinatie (= hond en eigenaar) te richten.

Met mijn eigen hond Luna train ik regelmatig, we zijn een echt team geworden in de afgelopen jaren. Maar ook zij is een echte pup geweest, die mijn geduld aardig op de proef heeft gesteld. Inmiddels is ze ruim 6 jaar en ik kan me geen lievere, grappigere en leukere hond wensen. Luna is een rescue hondje uit Griekenland (Kreta) en heeft een behoorlijk traumatisch verleden. Ik doe er dagelijks alles aan om haar leven zo relaxed en voorspelbaar mogelijk te laten verlopen.

Samen met haar heb ik ook de opleiding tot Instructeur Canine Freestyle (Dogdance) gevolgd bij Brigitte van Gestel. (www.caninecompany.nl)

Dogdance is een leuke sport die met iedere hond te beoefenen is, de oefeningen kunnen makkelijk op de hond afgestemd worden.
Samenwerking en plezier staan centraal en alles wordt stap voor stap aangeleerd.